Η Εταιρεία

 

Εταιρικό προφίλ


Η MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ. (αριθμός ΓΕΜΗ.: 918601000- Απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 4.2.92 ΦΕΚ 246Β / 08.04.92 υπ 'αριθ. 98 / Θέμα ), ιδρύθηκε το 1992 και από τότε διατηρεί μεταξύ των πρώτων εταιρειών διαχείρισης κεντρικών αμοιβαίων κεφαλαίων με βάση ενεργητικό τους.

Η ασφαλιστική εταιρεία MetLife αποτελεί το βασικό μέτοχο της εταιρείας με ποσοστό 90%, ενώ το υπόλοιπο 10% κατανέμεται στην Ν.Α. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ-Χ.ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΗΣ.

Εποπτεία Αρχής: Επιτροπή Κεφαλαγοράς

Διοικητικό Συμβούλιο:

 • Πρόεδρος: κ. Κυριάκος Αποστολίδης
 • Αντιπρόεδρος: κα Ελένη Παπαγγελοπούλου
 • Μέλος: Mr. Edward Palmer
 • Μέλος: κος Νικόλαος Αδαμαντιάδης
 • Μέλος: κος Ευστράτιος Πέτρου

Διοίκηση:

 • Γενικός Διευθυντής: κ. Ελένη Παπαγγελοπούλου
 • Διευθυντής Επενδύσεων: κος Βασίλειος Αντωνιάδης

Παρουσία της εταιρείας

Η MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ. διαχειρίζεται 12 διαφορετικά κεφάλαια, τα οποία ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες, όπως Διαθέσιμα, Ομολογιακά, Μικτά, Κεφάλαια Κεφαλαίων, Ελληνικά και Διεθνή, δίνοντας τη δυνατότητα στους επενδυτές να καλύψουν όλο το φάσμα των αναγκών τους.

Τέλος, η εταιρεία υποστηρίζει όλα τα ασφαλιστικά προϊόντα Link Link της MetLife Ελλάδας.

Διαχείριση των αμφοτέρων των κεφαλαίων

Η διαχείριση των ομολογιακών κεφαλαίων ακολουθεί ενεργητικές ή παθητικές στρατηγικές διαχείρισης ανάλογα με το προφίλ (αναμενόμενη απόδοση ανά ανάληψη κινδύνου) κάθε μεμονωμένου κεφαλαίου. Οι διαχειριστές των χαρτοφυλακίων είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τις εσωτερικές οδηγίες διαχείρισης και τους επενδυτικούς περιορισμούς όπως ορίζονται στο ενημερωτικό δελτίο κάθε ειδικού κεφαλαίου. Οι διάφορες επενδυτικές επιτροπές μέσω των συναντήσεων που διεξάγονται σε τακτά χρονικά διαστήματα συμβάλλουν στη διαχείριση αφενός με τον έλεγχο της τήρησης των ανωτέρω περιορισμών και, αφετέρου, με την προώθηση επενδυτικών ιδεών.

Η απόδοση των ομολογιακών κεφαλαίων συγκρίνεται με τους δείκτες αναφοράς, με στόχο την επίτευξη υπεραπόδοσης και τη διάκριση μεταξύ συγκρίσιμων ομολογιακών κεφαλαίων (επιθυμητή κατάταξη στο πρώτο τετράμηνο).

Στην προσπάθεια για τη βέλτιστη κατανομή των επενδύσεων, οι βασικοί παράμετροι που συνυπολογίζονται είναι: η ελληνική νομοθεσία, οι οδηγίες διαχείρισης, η Επιτροπή επενδύσεων, η μακροοικονομική ανάλυση των οικονομικών και η τρέχουσα κατάσταση των αγορών. Για την κλαδική κατανομή και την επιλογή συγκεκριμένων αξιών, είναι κρίσιμη η εκτίμηση της αναμενόμενης κερδοφορίας και της σχετικής αποτίμησης κλάδων και μετοχών.

Τέλος, το Τμήμα Επενδύσεων λειτουργεί υποστηρικτικά στο Τμήμα Πωλήσεων, παρέχοντας τακτική ενημέρωση και υλικό.

Διάθεση των αμοιβαίων κεφαλαίων

Η MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ. διαθέτει τα εξής κεφάλαια:

 • Μέσω του δικτύου των ασφαλιστικών συμβούλων της MetLife .
 • Μέσω των γραφείων MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ.
Γραφεία MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ.
 • Αθηνών
  Λεωφ. Κηφισίας 119, 151 24 Μαρούσι
  Τηλ: 210 8787000, fax: 210 3247901
  email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 

Η Εταιρεία

MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ.

27 χρόνια μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών διαχειρίσεως αμοιβαίων κεφαλαίων στην Ελλάδα

 

Περισσότερα ...

 
Copyright © 2020 MetLife ΑΕΔΑΚ. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. - Term of use | Privacy Statement
Created by Avaca Technologies S.A