Η Εταιρεία

 

Εταιρικό προφίλ


Η MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ. (αριθμός Γ.Ε.ΜΗ. : 918601000-Απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 04.02.92  ΦΕΚ 246Β/8.4.92 υπ’αριθμ 98/θέμα 3o) , ιδρύθηκε το 1992 και από τότε παραμένει ανάμεσα στις 10 πρώτες εταιρείες διαχειρίσεως αμοιβαίων κεφαλαίων με βάση το ενεργητικό τους.

Η ασφαλιστική εταιρεία MetLife αποτελεί τον βασικό μέτοχο της εταιρείας με ποσοστό 90%, ενώ το υπόλοιπο 10% κατανέμεται στην Ν.Α. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ-Χ.ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΗΣ.

Εποπτεύουσα Αρχή : Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Διοικητικό Συμβούλιο :

 • Πρόεδρος: κος Κυριάκος Αποστολίδης
 • Αντιπρόεδρος: κα Ελένη Παπαγγελοπούλου
 • Μέλος: κος Νικόλαος Αδαμαντιάδης
 • Μέλος: κος Rafal Mikusinski
 • Μέλος: κος Ευστράτιος Πέτρου

Διοίκηση:

 • Γενικός Διευθυντής: κα Ελένη Παπαγγελοπούλου
 • Διευθυντής Επενδύσεων: κος Βασίλειος Αντωνιάδης

Παρουσία της εταιρείας

Η MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ. διαχειρίζεται 12 αμοιβαία κεφάλαια, τα οποία ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες, όπως Διαθεσίμων, Ομολογιακά, Μικτά, Fund of Funds, Ελληνικά και Διεθνή, δίνοντας τη δυνατότητα στους επενδυτές να καλύπτουν όλο το φάσμα των αναγκών τους.

Τέλος, η εταιρεία υποστηρίζει όλα τα ασφαλιστικά προϊόντα Unit Link της MetLife Ελλάδας.

Διαχείριση των αμοιβαίων κεφαλαίων

Η διαχείριση των αμοιβαίων κεφαλαίων ακολουθεί ενεργητικές ή παθητικές στρατηγικές διαχείρισης, ανάλογα με το προφίλ (προσδοκώμενη απόδοση ανά αναλαμβανόμενο κίνδυνο) του κάθε αμοιβαίου κεφαλαίου. Οι διαχειριστές των χαρτοφυλακίων είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τις εσωτερικές οδηγίες διαχείρισης και τους επενδυτικούς περιορισμούς όπως ορίζονται στο ενημερωτικό δελτίο του κάθε αμοιβαίου κεφαλαίου. Οι διάφορες επενδυτικές επιτροπές μέσω των συναντήσεων που πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, συνεπικουρούν  στη διαχείριση αφενός μεν ελέγχοντας την τήρηση των παραπάνω περιορισμών, αφετέρου προάγοντας επενδυτικές ιδέες.

Η απόδοση των αμοιβαίων κεφαλαίων συγκρίνεται με τους δείκτες αναφοράς, με στόχο την επίτευξη υπεραπόδοσης καθώς και τη διάκριση μεταξύ συγκρίσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (επιθυμητή κατάταξη στο πρώτο τεταρτημόριο).

Στην προσπάθεια για τη βέλτιστη κατανομή επενδύσεων, οι βασικές παράμετροι που συνυπολογίζονται είναι : η Ελληνική Νομοθεσία, οι οδηγίες διαχείρισης, η Επενδυτική Επιτροπή, η μακροοικονομική ανάλυση των οικονομιών και οι τρέχουσες συνθήκες-τάσεις των αγορών. Για την κλαδική κατανομή και την επιλογή συγκεκριμένων αξιών, καθοριστικό ρόλο έχει η εκτίμηση της προσδοκώμενης κερδοφορίας και της σχετικής αποτίμησης κλάδων και μετοχών.

Τέλος, το Τμήμα Επενδύσεων λειτουργεί υποστηρικτικά στο Τμήμα Πωλήσεων, παρέχοντας τακτική ενημέρωση και υλικό.

Διάθεση αμοιβαίων κεφαλαίων

Η MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ. διαθέτει τα αμοιβαία της κεφάλαια :

 • Μέσω του δικτύου των ασφαλιστικών συμβούλων της MetLife.
 • Μέσω των γραφείων MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ.
Γραφεία MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ.
 • Αθηνών
  Λεωφ. Κηφισίας 119, 151 24 Μαρούσι
  τηλ: 210 8787000, fax: 210 3247901
  email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
 

Η Εταιρεία

MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ.

23 χρόνια ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες διαχειρίσεως αμοιβαίων κεφαλαίων στην Ελλάδα

 

Περισσότερα...

 
Copyright © 2019 MetLife ΑΕΔΑΚ. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. - Term of use | Privacy Statement
Created by Avaca Technologies S.A